ProTeacher Community - Reply to Topic
 Join the conversation! Post now as a guest or become a member today.

 ConnieWI's Message: When I was teaching full time, I worked seventy to eighty hours per week for 36 weeks per year...and extra hours in the summer on curriculum committees, professional development, setting up my room, etc. 70 x 36 = 2520 hours/per year 80 x 36 = 2880 hours/per year I also paid for my own master's degree, all professional development, and classroom supplies that usually amounted from one to two thousand dollars per year. I would ask the person doing the bashing if they worked every week all year, and how many hours they worked in an average week. They usually had off two to four weeks for vacation, and worked an average of 40 hours per week. Usually any meetings, professional development, or travel was paid by the employer. I would tell them to do the math!! 48 x 40 = 1920 hours/per year 50 x 40 = 2000 hours/per year Even at 60 hours per week, I was working more than they were!!! 60 x 36 = 2160 hours/per year Doing the math shut their mouths in a hurry!!!

Random Teacher Question
 The big orange school _____ came to take the students home after school (type the missing word)
 Descriptive Title (Please do type a title):
Message:

Not a member? See the great features you're missing
Did you know? ProTeacher is a FREE service