ProTeacher Community - View Single Post - Help Needed with Smartboard Problem
View Single Post
iteachk2010's Avatar
iteachk2010 iteachk2010 is offline
 
Joined: Jun 2011
Posts: 2,283
Senior Member

iteachk2010
 
iteachk2010's Avatar
 
Joined: Jun 2011
Posts: 2,283
Senior Member
Help Needed with Smartboard Problem
Old 03-16-2018, 01:24 PM
 
Clip to ScrapBook #1

Several of my colleagues are having some difficulties with their Smartboards. Our tech support is trying to figure it out for us, but haven't been able to resolve the issue.

The teacher creates an activity using Google Slides where students have to drag objects to match, to sort, or to uncover an answer. The GS works at home. Then when the teachers come to school and want to do it with their class on the Smartboard, but they are unable to drag the objects. Two of the teachers each sent me a different GS and both GS work on my Smartboard. I am able to drag the objects without any problem. So the GS works on some Smartboards, but not others. Two of the Smartboards, where the GS doesn't work, have the A/B switch, but there is also a wireless Smartboard (uses USB) that the GS doesn't work on, too. Is the A/B switch part of the problem?

For now, the teachers are able to download the GS as a PPT. Then they are able to drag the objects. This is just a temporary solution. The bigger problem is that next year we are supposed to be fully Google and our district will no longer subscribe to the Microsoft Suite so we will not have PPT.

Does anyone have suggestions or have any idea what is happening and how to fix it?

Thanks for any help! I'll pass the information on to our tech support.


iteachk2010 is offline   Reply With Quote
 

Copyright © ProTeacher®
For individual use only. Do not copy, reproduce or transmit.
source: www.proteacher.net