AESOP-FRONTLINE Forced Me To Change My Aesop ID - ProTeacher Community




Home Join Now Search My Favorites
Help


      Substitute Teachers

AESOP-FRONTLINE Forced Me To Change My Aesop ID

>

Reply
 
Thread Tools
NJSubteacher NJSubteacher is offline
 
Joined: Jun 2012
Posts: 608
Senior Member

NJSubteacher
 
Joined: Jun 2012
Posts: 608
Senior Member
AESOP-FRONTLINE Forced Me To Change My Aesop ID
Old 05-15-2019, 08:31 AM
 
Clip to ScrapBook #1

I just tried signing into Aesop/Frontline today and it forced me to change both my ID and password to a new "Frontline ID". They also dont allow you to use your phone number anymore as your ID, but an alphanumeric one instead.

Ok, so I did that and I was thankfully able to log in then, but website just appears more glitchy. Strange thing is that in order to Call Aesop on the phone to check for jobs, it only accepts my Old Aesop ID/and PIN. What the heck is going on here?? Also my Sub Alert App was not interupted by any of this (very surprising). Anyone else run into this on their end? I spoke to one other sub so far and his account was not affected (yet).


NJSubteacher is offline   Reply With Quote

SubMan SubMan is offline
 
Joined: Feb 2013
Posts: 1,493
Senior Member

SubMan
 
Joined: Feb 2013
Posts: 1,493
Senior Member

Old 05-15-2019, 03:37 PM
 
Clip to ScrapBook #2

There is a new Aesop/absence management system. From I hear it sounds like one of your districts switched to it.
SubMan is offline   Reply With Quote
Tapdancesub Tapdancesub is offline
 
Joined: Feb 2015
Posts: 457
Senior Member

Tapdancesub
 
Joined: Feb 2015
Posts: 457
Senior Member

Old 05-15-2019, 05:06 PM
 
Clip to ScrapBook #3

We were asked to change our user Ids and passwords last summer.
Tapdancesub is offline   Reply With Quote
NJSubteacher NJSubteacher is offline
 
Joined: Jun 2012
Posts: 608
Senior Member

NJSubteacher
 
Joined: Jun 2012
Posts: 608
Senior Member

Old 05-15-2019, 05:40 PM
 
Clip to ScrapBook #4

Wow, I guess they are slowly implementing the change rather than all at once. Yes, Subman, only one of my districts sent an email "inviting me to change my login info". Luckily I can still view my multi district view after doing so. I still dont understand why I still need my old login to check jobs over the phone, yet my old login does NOT work online. I wonder if Frontline/Aesop will eventually end their phone system or perhaps upgrade that too? One thing is for sure, Aesop sure made a lot of changes in a short period of time.
NJSubteacher is offline   Reply With Quote
Sublime Sublime is offline
 
Joined: Jan 2006
Posts: 1,224
Senior Member

Sublime
 
Joined: Jan 2006
Posts: 1,224
Senior Member

Old 05-15-2019, 08:13 PM
 
Clip to ScrapBook #5

This happened in my districts several months ago. The phone ID numbers don't change because you can't do an alphanumeric one on the phone. It just takes a couple seconds longer to log in on the computer now since the ID and password are longer and involve letters. It may sound petty but that annoyed me for a while!


Sublime is offline   Reply With Quote
NJSubteacher NJSubteacher is offline
 
Joined: Jun 2012
Posts: 608
Senior Member

NJSubteacher
 
Joined: Jun 2012
Posts: 608
Senior Member

Old 05-16-2019, 02:36 AM
 
Clip to ScrapBook #6

Thanks for explaining. Glad we have this forum because schools dont explain or tell us anything.
NJSubteacher is offline   Reply With Quote
artladyhere artladyhere is offline
 
Joined: Sep 2015
Posts: 544
Senior Member

artladyhere
 
Joined: Sep 2015
Posts: 544
Senior Member

Old 05-19-2019, 05:10 AM
 
Clip to ScrapBook #7

Our district just let us know we'll be doing this too come the first week of June.
artladyhere is offline   Reply With Quote

Join the conversation! Post as a guest or become a member today. New members welcome!

Reply

 

>
Substitute Teachers
Thread Tools




Sign Up Now

Sign Up FREE | ProTeacher Help | BusyBoard

All times are GMT -8. The time now is 08:47 PM.

Copyright © 2019 ProTeacher®
For individual use only. Do not copy, reproduce or transmit.
source: www.proteacher.net